Hackathon Gouda daagt jou uit!

Op donderdag 26 september 2019 is de eerste Goudse hackathon voor jongeren van 15 tot 25 jaar. Verschillende teams gaan met elkaar de strijd aan om in één middag een oplossing te bedenken om het afvalprobleem in de stad aan te pakken. Maar liefst 8.000.000 kilo afval gaat in Gouda ieder jaar zomaar de verbrandingsoven in terwijl het nog prima voor iets anders gebruikt kan worden, of er misschien helemaal niet had hoeven zijn. Een deskundige jury bepaalt aan het eind van de middag welk team de creatiefste, effectiefste of best uit te voeren oplossing heeft bedacht. Laat je uitdagen en meld je aan, met een team (5-7 leden) of individueel (wij zoeken dan een team voor je). 

 

De hackathon is in de aula van de Goudse Waarden, locatie PWA-kazerne aan de Groen van Prinsterensingel, van 13.30 tot 17.30 uur. Diverse Goudse scholen (en een in Schoonhoven) voor voortgezet onderwijs, MBO en HBO werken mee om deze hackathon - deels onder lestijd- mogelijk te maken! Misschien telt het zelfs mee voor je vakken!


De leden van het winnende team presenteren hun oplossing tijdens een publieksevent op 5 oktober 2019 bij Rabobank Gouwestreek. 


Hoe ziet een hackathon er uit?

Hackathon Gouda is bij de voorbereiding ondersteund door Goudse oprichter Marc Nuijten van Stichting Social Hackathon. In dit filmpje legt de stichting uit hoe een hackathon precies in zijn werk gaat.Locatie

PWA kazerne
Groen van Prinsterensingel 44
2805 TE Gouda