Op 10 oktober 2018 was het eerste Sustainable Food Event in Gouda. Een inspirerend en smaakvol programma over lekker én duurzaam eten!
De avond begon om 18.30 uur met een heerlijke streekmaaltijd bereid door leerlingen van het Wellant College (de Eco-klas). Hierbij werd gebruik gemaakt van producten van Rechtstreex en andere lokale leveranciers.
In een energiek avondprogramma maakte Hanneke van Ormondt van Urgenda duidelijk dat de keuzes die je maakt voor het eten ook alles te maken hebben met ons klimaat. Adrian de Groot Ruiz van True Price liet met concrete voorbeelden zien dat de prijs die wij betalen vaak nogal verschilt van de échte prijs die ons eten kost, als je meerekent hoe ons voedsel de aarde en ons klimaat belast. De spannende pubquiz en levendige discussies zorgden voor veel praktische ideeën om direct mee aan de slag te gaan. We hebben alle presentaties en materialen voor je op de site gezet. Om nog even na te genieten of praktisch aan de slag te gaan!
(Foto's Gemeente Gouda/ Lucas Nijenhuis)
Rechtstreex
www.rechtstreex.nl
Het Wellantcollege (Wellant-appels) www.wellant.nl
Instock (bier en granola van restproducten) www.instock.nl
Gouds lunchcafé curcuma www.facebook.com/curcumagouda
Veganistische winkel/lunchroom Your Foodprint www.yourfoodprint.nl
Wereldwinkel Gouda www.wereldwinkelgouda.nl
De Oude Boomgaard, Oudewater www.oude-boomgaard.nl
Duurzaamheidsdag Gouda is een initiatief van de Raad van Kerken Gouda, het Humanistisch Verbond, Fairtrade Gouda, IVN en NIVON in samenwerking met vele anderen.